KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

Kärleken.

TankarPosted by Kristin Erséus 2012-06-15 00:27
"Hej kärleken" sa alltid en pappa när han hämtade sin flicka på förskolan där jag arbetade för massor av år sedan. Jag tänkte då att så ska jag också säga till mina barn. Jag tyckte att det lät så mysigt. Som att den lilla barnakroppen är fullproppad med kärlek, vilket ju är så sant. Barn är så rena och ärliga. Så oförstörda. Och älskade.

Jag tror att den äkta kärleken är bara ren. Inte farlig. Inte ondskefull. Inte falsk. Äkta kärlek ges, utan att kräva något tillbaks. Äkta kärlek håller aldrig fast, den släpper fri. Äkta kärlek fördjupas om den får utrymme och näring. Äkta kärlek är respektfull.

Men jag tror att man måste förstå vad äkta kärlek är för att kunna hantera den. Man måste ha fått känna den när man var liten. Annars kan man varken ge eller ta emot den som vuxen.

Jag undrar om kärleken lätt förväxlas med förälskelse och åtrå, om den förknippas ihop med handlingar och gåvor? Det uppstår då förväntningar. Förälskelser varar ju inte för evigt. Besvikelser tar över och känslorna tar slut.


  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post436

Efter regn kommer solsken?

TankarPosted by Kristin Erséus 2012-04-09 12:49
Min mamma sa häromdagen att det brukar alltid komma in ett oväder lite så där oväntat när man tror att våren verkligen är på väg. Som att vintern nyser en sista gång innan solen får plats att på riktigt värma upp och skina på oss.

Jag började då att tänka på att det är så med väldigt mycket i livet. Att allt flyter på, man känner hopp om framtiden och då. Pang och attjooo.
Sen efter ett litet tag så blir man överraskad igen av något fint och positivt. Men varför måste det alltid vara så?

En vän sa till mig en gång att hon väntade på en smäll. Eftersom att hon alltid haft sådant flyt. Utbildning, arbete, kärlek, boende och familj. Hon berättade att hon var rädd. När kommer smällen? Frågade hon mig.
Två veckor senare kom den.

Ibland kan man tro att livet spelar ett litet spratt med en. Som att varje liv måste bestå av lika delar lycka, sorg, glädje och olycka. Kanske är det så att om vi är beredda på maximal lycka så måste vi även ta maximal olycka. Och kanske är det då som man verkligen lever fullt ut?

Idag öser både regn och snö ner från skyn. Innanför väggarna är det tyst och stilla. Inuti mig finns ett hopp.  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post423

20.

TankarPosted by Kristin Erséus 2011-12-21 00:35

Tre dagar kvar! Pass på!

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post389

3.

TankarPosted by Kristin Erséus 2011-12-04 02:25
Tredje december är över. Jag har fortfarande inte sett ett enda avsnitt av julkalendern. Det är märkligt men för första gången känns det inte som att det är jul alldeles snart när andra advent nalkas.

Livet är märkligt.

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post379

You get what you need.

TankarPosted by Kristin Erséus 2011-11-10 16:14
Har under ett par veckor hört olika meningar, med samma innebörd. Alla i olika sammanhang som fått mig att reagera, reflektera och känna.
Kanske är det svårt för en som jag med sådana starka visioner och drömmar att förstå, acceptera och ta in budskapet. Men nu tror jag att jag börjat lyssna, förstå och t.o.m. tycka att det är klokt.
Det där med att vilja något så mycket, men att det är något annat man egentligen behöver.

"You can´t always get what you want, but you get what you need".

Det är så mycket man vill ska hända, som man vill ha i livet. Men det är en lång väg att gå. Som man måste ta sig igenom. Motgångar, prövningar, andras viljor m.m. Dessutom är det kanske något annat som behövs för att det skall fungera.

Att vara realist, förstå att det krävs mer än viljestyrka att flytta berg, är något som jag börjat ta in i mig själv och i mitt företagande.

Jag är envis, engagerad i det jag tror på och har alltid tänkt att om jag bara har viljan och alla andra också har det så går det! Bannemig! Och visst, man klarar sig mycket långt på det. Men vad är behovet? Vad är byggstenarna för något hållbart?

Detta är en viktig insikt och del i mitt företagande, nu ska jag inte enbart vara visionär och drömmare. Nu ska jag verka som realist också.
Halleluja!

Inom kort kommer en presentation av staden som aldrig sover. New York!!


  • Comments(1)//blogg.kristinerseus.com/#post371

Människor. Livets stora gåtor.

TankarPosted by Kristin Erséus 2011-11-03 00:53
....


  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post370

Tänker.

TankarPosted by Kristin Erséus 2011-10-11 11:04
Två saker:

Livet är för kort för att slarva bort!

Otippade saker kan vara den bästa inspirationen.Tar fram gamla teckningar, återanvänder och förnyar. Man skulle kunna kalla det re-design.

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post358

Snart dags att krypa ned.

TankarPosted by Kristin Erséus 2011-10-01 00:30
Det har gått tre dagar sedan jag skrev senast. Men det känns som att det var igår. Det händer mycket nu. Allt är bra. Faktiskt väldigt bra. När allt flyter på och livet känns fint så är behovet inte lika stort att skriva här. Men ni är många som läser och det är också väldigt fint.
Tills jag finner olycka, inspiration eller har något annat att berätta så... får ni Bo Kaspers 'Intill dig'.

blinka lilla stjärna där
lys så länge som du kan
jag vet inte var jag är för
jag har just klivit i land
marken gungar än för mig
gör den likadant för dig
för dig för dig för dig för dig för dig
....

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post353
Next »