KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

Att kunna trolla lite.

UtmaningPosted by Kristin Erséus 2012-09-09 22:09

För ett par veckor sedan fick jag frågan av en journalist om jag hade en högupplöst bild på espressokoppen med en älg på. Den skulle vara blå.
Problemet då var att alla mina blå älgkoppar var kvar i Stockholm och hemma hade jag sedan tidigare bara en bra bild på den svarta älgkoppen.

Jag chansade och skickade den. Men fick snabbt svaret att den var ju inte blå, som de ville ha... De var pressade och sa att om jag inte hade någon att skicka snarast så fick de hitta på något annat istället.
Chansen som detta gav ville jag ju inte missa, så jag svarade att jag skulle göra mitt bästa i att hitta fram en.
Jag öppnade bildhanteringsprogrammet, lade in bilden på den svarta älgkoppen. Öppnade ett nytt lager och målade över allt det svarta med penselverktyget i den stålblå färgen med hög oppacitet. Stressad och med ett hjärta som bankade hårt i bröstet hade jag uppnått ett dugligt resultat på 15 min. Skickade bilden och fick: "Där satt den!!" tillbaks.

Nöjd och belåten över att jag inte gav upp utan försökte och nådde mål!
Håll utkik efter denna älgkopp i tidningen Allt Om Mat framöver.

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post455

Is och pirr i mage.

UtmaningPosted by Kristin Erséus 2011-10-08 00:06
I morse var det lätt att stiga upp. Jag var så förväntansfull. En lokal kommer nog att bli ledig snart och jag får lov att hyra den om jag vill. Idag var dagen som jag äntligen skulle få se den. På riktigt.
Blev lite nostalgisk när jag kom dit. Den finns nämligen i ett hus som jag bott i tidigare. För flera år sedan nu. Kanske kommer jag nu att få återvända dit fast i ett helt annat koncept.

Ni kan tro att tankar snurrar i mitt huvud nu. Planering. Fundering. Tankar och frågor. Klarar jag det? Kommer det att funka? Jag vill. Jag tror att det går. Det skall gå. För jag kan inte säga nej!?

Mannen som nu har lokalen, och jag, satte oss ned och pratade om visioner (förutom allt det praktiska). Jag försökte få bekräftat av honom att mitt arbete väl skulle bli mycket bättre om jag hade denna lokal att sitta i om dagarna? "Absolut" sa han då. Det 'Absolutet' sög jag rakt in i mitt hjärta som tog ett litet glädjeskutt. Alla tankar på att han ju ville bli av med kontraktet och lösa sina egna problem satte jag åt sidan för ett ögonblick. För mitt inre kunde bara höra: Ja Ja Ja!

Is och is igen i magen. Tror bestämt att jag tar en tur utför och hoppas på det bästa. Som jag visst alltid gör.  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post356

Dreamweaver och flash.

UtmaningPosted by Kristin Erséus 2011-09-13 23:21

Kurs kurs kurs kurs kurs kurs kurs kurs kurs kurs kurs kurs kurs kurs kurs kurs kurs..

För exakt ett år sedan, idag, lade jag till denna låten på en lista i spotify.

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post343

Konsten.

UtmaningPosted by Kristin Erséus 2011-07-20 11:00

Konsten är att, oavsett vad som händer i livet, tänka positivt. Ibland är det lättare men oftast är det mycket svårt. Som Underbara Clara berättar; Varför ska hon skriva om allt som hon INTE hinner med när hon kan skriva om allt som hon faktiskt hinner med?!

Jag är ledig från arbete#2 och ingen önskar att jag har semester denna sommar så jag passar på att jobba med både kerstin: och designkollegorna.

Det som jag känner mig väldigt tacksam över är att det lossnar mer och mer för var dag i mitt lilla företag. Otroligt. För det går faktiskt väldigt bra nu. Ibland måste jag säga det högt för att förstå att det är sant.

Det händer något med mig när jag har kunder till mina egna saker på josephssons. Det hettar i kinderna, jag blir klumpig och nervös och jag pratar en massa strunt. Kanske är det en rädsla att bli ertappad med något dåligt, bli avslöjad på något vis. Med sakerna framför mig blir jag blottad och naken och djupt sårbar. Både förtjusning och skräck på samma gång. Konstigt, för vad skulle jag dölja egentligen?

Sophie Zelmani-Going home
(varning, den har en tendens att fasta på hjärnan)  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post312

I feel blu... pink.

UtmaningPosted by Kristin Erséus 2011-07-19 22:39

Livet är en enda stor utmaning.

Försöker skapa. Försöker tänka klart. Provar med te och levande ljus.

Otis Redding- A Change is gonna come.

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post311

Nu tar jag cykeln.

UtmaningPosted by Kristin Erséus 2011-07-16 09:11
Det regnar inte. Jag tar cykeln idag. Ses på arbete#2 för den som vill. Annars får jag önska en trevlig lördag.

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post309

Om att gäspa.

UtmaningPosted by Kristin Erséus 2011-06-20 22:29
Klockan var runt 16-17 och jag stod på arbete#2 då tröttheten slog ner i mig plötsligt. Gäsp efter gäsp och den starka känslan av att bara vilja sätta mig ned. Sysselsatte mig med att fylla på emballage av påsar, silkespapper och wellpapp och mötte då en kollega i två av vändorna. Båda gångerna mitt i hans gäspande. Det smittade. Det där stora runda gapet som hämtar syre åt en trött hjärna. Undrar om det var vädret. Undrar om det var att kunderna var få eller om det helt enkelt berodde på några timmar för lite sömn i natt. Gääsp!

Nu ska jag dock sy färdigt minst 2 kuddar innan läggdags. Ahh, gäsp!

Undrar vem som gäspat mest nu? Du som läst, eller jag som skriver.

Visste du att gäspande i skrift faktiskt smittar lika mycket som en riktig?
Godnatt.

  • Comments(1)//blogg.kristinerseus.com/#post289

Fixar och fixar.

UtmaningPosted by Kristin Erséus 2011-06-14 22:42

Det tar aldrig slut av fix. Fix med företaget, fix hemma, fix här och där. Överallt. Bara att tvätta tar en halv dag att göra. Ner och upp. In och ut. Handla. Diska. Städa. Skicka ordrar. Skicka fakturor. Svara på mail och samtal. Mitt i alltihop skall hemmet packas ihop. Utflytt vid månadsskiftet. Käre barn.

Det låter som att jag klagar. Men. Innerst inne njuter jag nog en smula. Att ändra i hemmet har jag gjort så mycket nu att det inte finns så mycket mer jag kan förändra här. Så en flytt dämpar det behovet en aning. Jag ser det som en skön utmaning eftersom att jag nu måste planera, strukturera och ordna för mindre ytor än vad jag är van vid. Kul och svårt.

Nu väntar systrami i soffan för lite chickflick-film.

Vi ses.

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post285
Next »