KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

Det som andas runtomkring nu.

NyheterPosted by Kristin Erséus 2014-06-16 16:18

Orosmolnet i min skalle, innan det nya tyget jag beställt kom till studion, var stort och svällande. (Så är det alltid när jag beställt nytt material). Det var Bomulls-Satin med Originalet Stickat som skulle bli till lakan för både stora och små. Resultatet var över förväntan och nu har jag provat att sova i lakanen, tvätta dem och sova i dem igen. Färgen är kvar och lakanen blir bara skönare och skönare för varje dag.
Har sålt några stycken och syr nu för fullt ännu fler. Det är fantastiskt roligt när man märker att det funkar! Nytt på illustrationsfronten är bl.a. dessa två (bilder ovan). Dessutom kommer det att komma mycket mer. Snart!


Personligt K:
Har den senaste tiden funderat mycket, funderingar jag skulle placera i kategorin reflektion. Jag vet inte varför det blir sådär ibland. Men det är som att luften runt mig andas känslor jag för längesedan känt och nu är det dags att tänka på det igen. Filosofera, komma på och reflektera varför det blev som det blev. Och vad som ska bli nu. Vad som kommer att komma sedan. Jag njuter lite när det är så, för mina drömmar under nätterna blir som små filmer av berättelser ur ett liv som är mitt men ändå inte är mitt. Jag blir förväntansfull, nostalgisk och lite förälskad. Det är då som kreativiteten flödar extra mycket och jag får fantasier som gynnar min skaparglädje! :)  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post520

New York No.01 bordet!

NyheterPosted by Kristin Erséus 2012-09-27 19:20

Nu finns detta bord ute i butik! Och i helgen kan man köpa det i min studio på Fabriksgatan 43 i Gårda, Göteborg.

Ain´t No More Room - Jasmine Kara
  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post457

Formex.

NyheterPosted by Kristin Erséus 2012-06-14 13:36


  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post435

Nytt!

NyheterPosted by Kristin Erséus 2012-05-15 14:53
Nu blir tavlorna Flora och Sov sött kuddar. Två av mina återförsäljare har redan nappat och de har ännu inte anlänt till mitt lager, de trycks och tillverkas på fabriken just i detta nu.I fem dagar har jag strosat runt i en fantastisk stad. Rom. En inspirationsresa som gett mig jättemånga fina intryck. Innan jag åkte var det hektiskt med leveranser och beställningar. Att leva på kanten, ständigt, har liksom blivit min livsfilosofi. För det jag får in blir till nytt och på så sätt växer det som jag håller på att skapa och blir så mycket större. Men att omvandla vinsten till lager är nervöst, osäkert och oroligt. Och väldigt spännande. Är det då alltihop tar slut? Eller är det då som det tar fart? Hittills har det bara tagit fart.
  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post430

6.

NyheterPosted by Kristin Erséus 2011-12-06 17:18
VÄLKOMMEN Till Lisebergstornet (designtornet) 7-23 december!

Tänk att få finnas med i ett reportage om mönster med bakomliggande berättelser tillsammans med hon som bär namnet som finns på allas läppar och som jag fick en helt annan bild av när jag äntligen fick träffa henne i höstas. Att i samma reportage syns även kvinnan bakom ISAK, hon som gör helt fantastiska mönster för stora och små och som blivit så uppmärksammad både i England och Sverige. Inte nog med det så är min studiekompis Anna med också. Hon som skapat Mairos nya mönsterkollektion som är helt fantastiskt fin.

Tänk att förutom dem finns det ytterligare en... Och det är jag. Haha!
Det. Det är nästan lite magiskt. Ett trolleri. För jag fattar inte hur det gick till.

Jag vet ju inte än hur det ser ut, men jag lovar att visa när det är officiellt!

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post382

Oooh la la

NyheterPosted by Kristin Erséus 2011-11-11 02:04


  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post372

Nu är de äntligen hemma!

NyheterPosted by Kristin Erséus 2011-11-02 14:22


  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post369

Roses are red... eller?

NyheterPosted by Kristin Erséus 2011-10-19 22:56

Fick en utmaning i helgen: "Ta fram en illustration, gärna enkel och simpel. Men som man kan förstå och relatera till."

Här är texterna i illustrationerna:

Röd ros: kärlek, älskar innerligt.
Gul ros: ära och fin vänskap.
Vit ros: uppriktighet och ljus, vänskap.
Blå ros: vishet, ärlighet och evig trohet.
Grön ros: hopp och skydd, bringa lycka.
Rosa ros: ömhet, ungdom och kärlek.

Önskar du köpa någon utav dem. Kika här.

Säger det igen. Det är så vansinnigt kul att jobba med sin stora hobby och passion. Att få vara sin egen företagare och chef. Bestämma över vad man vill göra, vad som passar och inte. Men om man inte orkar varken kämpa eller satsa allt: pengar, blod, svett och mycket tårar är det inget att bege sig in i.
Ibland känns det som att man sitter med en pokerhand utan pokerfejs. Som att man med stela ben stapplar ut på skör is. Som att man hela tiden bränner den sista vedkubben i värmepannan.
Men så kommer lönen, då menar jag inte pengar på kontot, utan i form utav små och stora besked som tar tag i hela kroppen och ger det där extra som får hela själen att lyfta ur kroppen och kastas tillbaka i ett enda stort pirr och glädjerus. Att få se det man kämpar med växa och bli större, sprida sig och ge resultat är värt varenda tår.

Så många gånger som jag funderat på att ge upp. Så många gånger jag tänkt att nu orkar jag inte mer. Men varje gång jag tänker så känns det som att en liten del av mig dör en smula. Då känns det som att jag sviker mig själv. Totalt. Så jag gör inte det. Jag fortsätter. Ibland på knän. Men jag gör det. Igen och igen och igen.

Vem ska tro på mig, om inte jag själv gör det?

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post362
Next »