KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

Mitt Kerstin:Design

InspirationPosted by Kristin Erséus 2013-11-01 18:28
Klicka på bilden för att komma till bildkällan.

Höstens hetaste ämne i designbranschen har helt klart varit frågorna kring plagiat vs. inspiration och vart gränsen går mellan de två.

På onsdag tar jag en snabb tur till Stockholm för Svensk Forms Design-onsdag där kvällens huvudämne är just plagiat. Det ska bli väldigt spännande.

......................................

Jag ska snart släcka i min studio och ta helg.

Men,

Det händer ibland att jag blir stående och bara tittar. Tittar runt här, i studion. Det känns så häftigt att allt det här, som är Kerstin:Design, är något jag skapat. Från grunden. Allt är uppbyggt med en stor portion kreativitet och fantasi, naivitet, stark vilja och ett jävlar-anamma.

Trots haltande, snubblande och bristande tillgångar i företaget så har Kerstin:Design ändå lyckats hålla sig levande.

"Written in the stars, meant to be"

I´m so f-cking proud!

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post504

inspirationer

InspirationPosted by Kristin Erséus 2012-07-29 16:33
Det är inspirationsbilder som ni ser. Jag är lite utav en rosa-älskande-kvinna. Jag gillar romantik med rått inslag. Åh, jag gillar verkligen så mycket olika saker...

Lyssnar till Bossen (Bruce Springsteen). Efter att jag varit på hans konsert. För att jag glömde lyssna in mig innan. På låtarna från den nya plattan.
Jättesvängigt. Jag gillar verkligen den nya skivan.

Tänk att en mans glädje och energi kan räcka till 65'000 människor på en enda gång. 2 kvällar i rad 3,40 timmar i streck.
Om jag som står på planen och tittar/lyssnar blir trött i ben och rygg. Vad blir då han? Som dessutom sjunger nästan konstant. Som springer fram och tillbaks på en scen.
Den gråa skjortan med uppkavlade armar under en svart skinnväst gick från nyanserna ljusgrå till mörkt, mörkt grå-nästan svart. Bitvis till helt och hållet.

Han är snygg, trots att han är mer än dubbelt så gammal så tycker jag det. Men jag vet inte om det är för att han är så duktig. För att han sprudlar av så mycket positiv energi och har sådan karisma. Kanske för att han är manlig och rockig på ett sexigt sätt.
Kanske ändå mest av allt för att jag blir så imponerad av hans framgång och talang i att göra bra musik.

Det är sådana som Bruce som inspirerar mig. Bland många andra saker.  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post446

Sälta.

InspirationPosted by Kristin Erséus 2012-02-16 14:50

Snodde bilden från nätet. Det är precis vad jag gör varje gång det låser sig i arbetet, går och hämtar en kopp. Det kan bli många koppar. Försöker behålla ett lugn. Skriver blogg och sippar kaffe.

Livet blir bättre-Sanna Bråding-tv3-igår. Jag grät. Antagligen tog det tag i mina innersta rum och drog fram en massa känsligheter. Det var skönt. Både att känna tårarna rulla nerför kinderna men också att veta att det finns flera med samma kreativitet, känslighet och prestationskrav. Jag tror att det är så många fler därute som känner precis just så. Till er vill jag ge en kram.
Sanna sa: "Den största styrkan är att kunna visa sig svag". Hon har så rätt.

Idag blev den bedårade lille pojken i Kenya mina släktingars efterlängtade barn. Likaså då fylldes mina ögon med tårar. Ömsom gråt, ömsom skratt. Äntligen!


  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post405

Blinka lilla stjärna.

InspirationPosted by Kristin Erséus 2012-02-13 01:37

Lilla stora du, som passerar mina tankar ofta. Allt roligt du sa och gjorde när jag var med. Varma minnen, som när vi under en hel promenad bara pratade om hundar. Alla dina frågor som jag inte alltid kunde svaren på. För att du var så nyfiken och för att du drömde om en liten liten egen. Inte en stor. För de stora gjorde dig rädd sa du. En liten liten egen hund skulle det vara. Som behövde gå promenader och ha koppel. Som du behövde ge mat och vatten och som behövde kärlek och klappar. Allt det där skulle du ge och göra för den lilla lilla hunden. Så enkelt och så hjärtligt.


  • Comments(2)//blogg.kristinerseus.com/#post403

Underbar.

InspirationPosted by Kristin Erséus 2012-02-02 15:25

Visst är den det? Underbar! Jag. vill. ha.
Tryck på bilden och du kommer till en mycket bra sida. Där kan du köpa den och mycket annat snyggt och bra.

Själv fördriver jag tiden med semla, kaffe, nätsurf och pirr. För nu vill jag bara veta en enda sak...

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post397

Alla hjärtebarns månad.

InspirationPosted by Kristin Erséus 2012-01-15 22:25

Nu är det hjärtemånad, en månad för alla barn som föds med hjärtfel.

Tavlan tillhör en pigg liten ettåring, Noomi, som föddes med hjärtfel och redan genomgått sin första operation. Hennes föräldrar beställde den som en symbol för hennes tapperhet och beskydd.

I år kan du välja att skänka olika belopp när du skickar SMS till Noomis hjärta. Skicka ditt SMS till 72 901 och skriv någon av följande meddelanden:

SMS:a barnhjärta 50 1766 Ditt Namn (för att skänka 50:-)
SMS:a barnhjärta 100 1766 Ditt Namn (för att skänka 100:-)
SMS:a barnhjärta 200 1766 Ditt Namn (för att skänka 200:-)

Läs mer här.


Ta hand om era hjärtan!  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post393

I should wake you up and tell you...

InspirationPosted by Kristin Erséus 2011-10-25 22:31
"I should wake you up and tell you I´m happy" (Hold on tight-Kim Herold)

Har hittat en ny låt som jag gillar. De flesta av de låtar jag fastnar för ger mig massor av energi och inspiration. Och nu gör jag allt för att hålla mig borta från julmusiken. Det fungerar om man hittar nya artister med fin musik.

Nu tar jag min snuva, hosta och trötta kropp och tackar för idag.  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post364

Lyckligt.

InspirationPosted by Kristin Erséus 2011-10-22 19:03
Eftersom att det är mycket som händer nu har jag också fått en hel del ny energi och en hel del ny inspiration. Besked och nya förslag, publicitet och högre statistik.

Vet ni om att det är ni som ger mig mest? Att ni bara kommer in hit och läser varje dag ger mig massor. Att ni gillar "Kristin Erséus Art & Illustration" på facebook ger mig också mängder. Att designkollegorna växer och blir än mer känt är också så roligt. Att designkollegorna även ger andra mycket är ännu bättre.

Samtidigt som det känns så ytligt att studera siffror och statistik så kan jag inte låta bli att låta det påverka mig. Jag blir rörd av er tro på kerstin:design.

Hela paketet av allt detta driver mig framåt, hjälper mig att tro på mig själv som designer. Det är guld för mig.

Tack!


  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post363
Next »