KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

Schmokk

HemmaPosted by Kristin Erséus 2012-07-20 01:19
Den norska serien "Schmokk" i svt. Helt i min smak. Borde sova nu. Det svider i ögonen. Men jag svtplayar på storbilden och ligger nerbäddad i min säng. Bara liiite till.

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post444

Det lilla fyndet.

HemmaPosted by Kristin Erséus 2012-07-13 23:37

Väggarmaturen från loppisen (60 SEK) blev väggljusstake. När jag såg den bland alla de andra lamporna tvivlade jag på att det skulle fungera. Jag lade den i min korg och tittade vidare. Men ganska länge trodde jag att jag skulle stoppa tillbaks den i hyllan.

Den fick följa med mig hem i alla fall, och redan innan jag fått av mig jackan hade jag stillat min misstro genom att genomföra förvandlingen från lampa till ljusstake. Lika snabbt hamnade den på väggen med alla svartvita bilder.

Det är ofta så här. När jag får idéer så blir jag rädd. Rädd att det inte skall fungera, rädd att idén ska verka konstig och knasig.

Nu är jag väldigt glad att jag inte stoppade tillbaks armaturen i hyllan. För visst blev det bra!?

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post442

En liten tufsig gäst.

HemmaPosted by Kristin Erséus 2012-07-02 18:36

Det är fåglar. Helt klart. Som hänger ihop med Kerstin:Design och således även mig, Kristin. Detta hände när jag skulle fika på min balkong. Plötsligt hade jag sällskap av denna lilla tufsiga talgoxe. Den som blev mest rädd av oss två var nog jag. Ändå fascinerade stunden mig. Det känns ändå fint med tanke på alla blåmesar och tagoxar som fått vara med i min design. It´s like a sign! ;-)

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post440

Idag.

HemmaPosted by Kristin Erséus 2011-09-20 14:17

Bilden är tagen från nätet.

Idag bryr jag mig inte.

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post347

Hemma hos mig.

HemmaPosted by Kristin Erséus 2011-08-13 23:20
Harmoni, färg. Vitt som bas. Lampor. Levande ljus. Värme. Lagom. Så lagom på alla sätt. Utan att veta någonting om imorgon så har jag bestämt mig för att här trivs jag riktigt bra. Tänker på det nya mönstret och jag blir lycklig. För jag tror att det kommer bli så himla snyggt. Inte färdigt. Inte ens påbörjat på pappret. I huvudet däremot är det fulländat och klart. Jag ser det jättetydligt nu.

Analysera mera och lite till. Det är sådan som jag är. Men jag har blivit bättre på att stänga av. Fast lyckan slår mig som en klubba ibland. Igår fick jag ett oväntat ja!

Nu ser jag montern klar och tydlig framför mig. Där kommer det att dofta gott av nybryggt kaffe. Där kommer vi, koffeinfyllda nervkittlande typer, fnissa och le. Nu är det snart. Pirret har anlänt till maggropen och mitt hjärta har börjat slå lite snabbare.

Jag spenderar helgen i godan ro. Ignorerar allt som sker på andra sidan stan. Låter helgen passera förbi. Som sällskap har jag mina böcker, mig själv och tystnaden. Jag kallar den för lugnet före stormen.

  • Comments(2)//blogg.kristinerseus.com/#post326

De allra bästa.

HemmaPosted by Kristin Erséus 2011-07-18 00:28

Den var tydligen med i bostadsbilagan i Uppsalaposten i helgen. Bilden fick jag på mms. Överraskande. Kul!
Mamma och pappa. De har varit hos mig idag. Fina, söta och rara. Vad har jag gjort för att förtjäna dem? Hjälpen för att fixa i ordning mitt nya hem med hyllor och lampor. Väntade mig den typiska repliken (piken) pappa använt sig av efter mina tidigare flyttar; -När har du en man som hjälper dig istället för farsgubben? Men den kom inte denna gången. Han var tyst och arbetade plikttroget. Det blev så bra och fint. Han kan det där, min far.

Bjöd en vän på frukost i morse som varade i tre hela sköna timmar. Jag gillar söndagar. En annan vän spelade den här igår och nu är jag fast.

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post310

...

HemmaPosted by Kristin Erséus 2011-07-04 16:18


  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post301

Glad regnig midsommar.

HemmaPosted by Kristin Erséus 2011-06-24 12:05

Midsommarafton och regnet öser ner. En ganska bra dag att packa och städa på egentligen. Passar bra för en som flyttar om en vecka. Ikväll blir det en afton i vänners sällskap med god mat.
Igår fick alla Family Living-prenumeranter det nya numret i brevlådan. Idag önskar jag att jag var prenumerant för tydligen är kerstin:brickan "fågelsång" en sommarhit bland inredningsprylarna enligt tidningsredaktionen. (för icke prenumeranter måste man vänta några dagar innan den släpps officiellt). Jag hade ingen aning, men snälla vänner och släkt som redan sett, har meddelat detta.
För att citera fina M "Hur häftigt är inte det då?".

Det är verkligen jättehäftigt men så svårt att förstå. Lite overkligt och bara för att den blivit uppmärksammad där så känns det inte så märkvärdigt ändå. För om jag kan så kan ju alla andra också. Så tänker jag. Även fast jag försöker att tänka annorlunda.

Hursomhelst har allt som skett den senaste tiden gett mig lite sinnesro. Om jag har hjärnsläpp i en timme utan att leverera, får jag inte längre panik över en förlorad dyrbar timme utan nu tänker jag; på den timmen kanske en bricka säljs. Någonstans i sverige.

Nu tar jag ledigt i 3 dagar.
Glad midsommar!  • Comments(3)//blogg.kristinerseus.com/#post293
Next »