KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

Det är det här vi gör.

Utställning/mässaPosted by Kristin Erséus 2012-08-23 09:41
-Det här är vårt jobb
sa Å med ett skratt och tittade på mig med ett stort leende.

Vi höll på att bygga upp montern inför mässan. Vi hade precis gjort kaffe och satt på musik. Jag var barfota och vi hade kommit dit i busstaxi med alla grejerna. (När vi kånkade på alla möbler, produkter och varor sa även Å något i stil med: Det är viljestyrkan som är den starkaste kraften i mina armar. Utan den hade jag aldrig orkat lyfta det här. SANT, tänkte jag. Taxichauffören var inget att räkna med här).

-Det här är vårt jobb, ja. Det är det här vi gör när vi arbetar.
Skrattfnissade jag tillbaks.

Inne i min mage kittlade det till och jag tänkte: Hah, när andra sitter och vänder papper på ett torftigt kontor, och räknar ner dagens timmar med snabba blickar på klockan och suckar. Och bara längtar hem. Så gör vi det här.

Det behövdes inte mer än att vi log mot varandra, för vi visste båda två vad det gjorde med oss. Och vi vet båda två att vi alltid kommer att sträva framåt, uppåt och ibland motvilligt gå åt sidorna. Men aldrig, aldrig bakåt.

Det här är mitt jobb. Och jag älskar det.


  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post450

Efter Formex.

Utställning/mässaPosted by Kristin Erséus 2012-08-20 23:26
Nu har jag precis landat i min soffa i Göteborg efter en intensiv vecka i Stockholm. Kerstin:Design har ställt ut på höstens Formex (Nordens största mässa för inredning och design).

Det tog en hel dag (närmare 11 timmar) att bygga upp montern med dess innehåll. Bl.a. tapetserade vi väggarna med en tapet av mitt nya mönster "citywalls" med dubbelhäftande tejp.
När jag hade hjälp i montern kunde jag smita iväg till Burde-förlags monter och kika på hur de visade upp releasen för 2013 års-kalendrar med mitt motiv "En fågelsång" på. Det var verkligen jättesnyggt!
De hade tryckt upp en stor canvas med illustrationen och hängt mitt på väggen. Sen låg det olika produkter ur serien som de kallar "Velvet" på bordet framför.
Tyvärr saknar jag en bra bild på brickbordet med brickan som ni ser här ovanför. Detta brickbord fick vara med i Odd birds kafé, vilka för övr. är en väldigt trevlig knippe formgivare!

Nu så här efteråt är känslan fin och bra. Några nya kontaktband har knutits och ordrar har skrivits, vi har fått flera återförsäljare och skaffat nya designkollegor. Tröttheten är ett faktum och sängen kallar. Nu håller vi tummarna för fortsatt framgång i Kerstin:Design.


  • Comments(1)//blogg.kristinerseus.com/#post448

15. 16. 17. 18. 19

Utställning/mässaPosted by Kristin Erséus 2011-12-20 00:25
Liseberg!

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post388

11. 12. 13. 14

Utställning/mässaPosted by Kristin Erséus 2011-12-15 01:03
Liseberg. Liseberg. Liseberg. Liseberg!

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post387

9.

Utställning/mässaPosted by Kristin Erséus 2011-12-10 23:46
Inga kommentarer.
  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post385

7.

Utställning/mässaPosted by Kristin Erséus 2011-12-08 00:20

Första dagen på Liseberg är avklarad. Vi fick ordning på montern tillslut. Stressigt mot slutet. Nu ska jag sova. Imorgon väntar en ny dag i nöjesparken. Välkomna!

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post383

After Work.

Utställning/mässaPosted by Kristin Erséus 2011-09-25 21:43

Öppet hus-dagen är slut. Jag är mållös och lycklig och väldigt trött. Det kom många till mitt ommöblerade hem. Vardagsrummet tömde vi på alla smågrejer, ställde om till ett utställningsrum och stängde till sovrummet. Känner mig så väldigt nöjd över denna dag och för en gångs skull känns det ända långt därinne att jag med gott samvete kan unna mig lite ledigt. Mäktigt! Jag är glad!

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post351

Hemma igen.

Utställning/mässaPosted by Kristin Erséus 2011-09-05 14:36

Hemma igen efter fem intensiva dagar på FORMEX. Det har varit roliga, intressanta möten men också några svårare. Nya vänskapsband har knutits och designkollegorna har vuxit med några personer. Helhetsintrycket har varit positivt. Nu återstår att se vart det leder i framtiden.

Att designbranschen är en tuff bransch är väl ingen nyhet för någon. Men det är verkligen megatufft. Och man får gå med isande mage ständigt. Skinn på näsa är något man helt enkelt får efter ett tag. Bara utav erfarenheter.

Är lite för trött för att blogga. Inspirationen är blockad av alla intryck. Huvud, hals och nacke värker av allt arbete, kånkande och sömnbrist så jag väljer att skriva igen när läget känns bättre. TACK alla som stöttat och Tack alla som kom till mässan och sa hej till oss i kerstin:montern!


  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post339
Next »