KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

Laris

KonstPosted by Kristin Erséus 2011-02-12 12:06
Det var en spännande afton igår. Konstnärer ut i fingerspetsarna. Jag var min pappas sällskap på den årliga festen för Kungliga konstakademien. Det delades ut stipendier, hölls tal och serverades urgod trerättersmiddag med avec och kaffe på slutet som pricken över i. Serveringspersonalen var väluppfostrade och likt en balett kom de in på rad, serverade på order och gick ut på led igen. Elegant och fint!

Jag satt vid ett bord med en skulptör, en konstnär, en arkitekt, en konsthandlare, en fru till en arkitekt och en man till en skulptör. De var mycket artiga och roliga att ha till bordet. Efter middagen hade jag ett mycket roligt och givande samtal med konstnären Laris Strunke.


Bild: Tagen från hemsidan art.anazana.com på Laris Strunke.


Han började med att fråga vad jag heter, när jag presenterat mig och berättat att jag var där pga pappa som är med i akademien, precis som han, sken han upp. "Din pappa är arkitekt och vi har ofta väldigt härliga samtal. Det kan jag aldrig ha med andra konstnärer" jag valde såklart då att vänta med att tala om vad jag gör för något. Men efter att jag ställt fel fråga (Vad målar du?), var jag tvungen att tala om vad jag gör för att förklara varför jag ställt frågan. Han menade på att "VAD man gör" har ingenting med själva konstnärsskapet att göra, utan det är "HUR man gör det". Han sa att han kan arbeta med samma motiv i 25 år. Olika målningar fast med samma motiv. Dessutom är hans målningar gigantiska. Hans studio/ateljé ligger i Haga, granne med Victoria och Daniel.
Han berättade också att han hade målat samma dag och visade sina oljefärgs-smutsiga fingrar. Hela Laris luktade gott av olja. Han blev omedelbart en fin förebild för mig. Härlig kille.

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post123