KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

Liten men stor.

TankarPosted by Kristin Erséus 2011-04-29 09:37

Tavla "Liten men ändå så stor"

Denna veckan har varit fylld av en massa tankar om tvivel. Tveksamt, stapplande, avsaknaden av en tro på kerstin: en tro på mig själv.

Jag tror att det hör till.

Det hör till livet. En fas som kommer ibland och som man måste ta sig igenom. Det gäller allt i livet. Det väcker till reflektion, analys och ger distans till något som man annars är mitt uppe i. För det är så lätt att bara köra på utan att egentligen fundera.
Det är så lätt att tappa fokus. Under denna perioden har jag ställt mig frågor som: Varför? Till vad/vem? För vad/vem? Vad har jag för plan?

I vintras var jag fast i ekonomifrågor och tappade därför mitt fokus med vad i detta som faktiskt gör mig glad. Pressen att tjäna pengar var stor och överhängande som en stor tyngd på mina axlar. Min tidigare känsla för att "hur det än går så löser det sig på något vis" var som bortblåst och jag såg bara svart.
Skall man leva på sin hobby, försörja sig och ha någonstans att bo, så är det självklart att ekonomifrågor dyker upp. Någonstans i mitt huvud följde mig den vetskapen om att alla egenföretagare har något/några hundår. Det får man helt kallt räkna med. Något som man måste gå igenom för att nå sitt mål.

Så nu sitter jag här med reflektioner, analyser och tankar. Ur ett ovanifrån perspektiv ser jag på mig i mitt kontor. Ovanifrån tittar jag på kerstin: med allt vad det är och innebär. Jag tror att jag talar sanning när någon frågar hur det går att det faktiskt går bra.
Även fast det ännu inte genererar i god ekonomi så har jag rörelse i det lilla och även i det stora.
Och egentligen vad innebär att "lyckas"? Tjäna bra pengar på något man inte brinner för? Eller klara sig med nöd och näppe på något som får en att växa i sig själv?
Så lev drömmen!


  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post225