KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

Tvillingsjäl eller designrival?

InspirationPosted by Kristin Erséus 2011-05-11 17:55

Slöbläddrar i Sköna hem som damp ner i brevinkastet häromdagen. Jag har inte hunnit läsa den förrän nu. Egentligen hinner jag inte läsa den nu heller. Men.
Slog upp ett reportage med Lisa Bengtsson och fastnade en stund.
Ända sedan jag blev utpekad som en plagierare till henne, av hennes tapetproducenter under en redovisning på utbildningen, har jag sneglat på hennes arbeten med halvöppna ögon. Livrädd för att anklagas igen. Att vi gör liknande saker och gillar färg och mönster båda två innebär inte att den ena kopierar den andra.
Däremot slår det mig nu, efter att ha läst mer om henne i denna tidning, är att vi även tänker väldigt lika och kommer fram till resultat på liknande sätt. Precis som Lisa så utgår jag också från historia, berättelser, människor och minnen från förr. Att vi båda samlar saker och ting är bara ett gemensamt intresse som följer med in i våra arbetssätt. I artikeln kan jag t.ex. läsa att hon köper virkade dukar på loppis, precis som jag.
Det har varit så svårt att hävda sin rätt och att man aldrig "härmat" med flit när man konfronteras utifrån. Vi är bara lika i det vi gör.
Jag beundrar Lisa för hennes framgång men jag är också rädd för den. Anses jag bara vara härmapan som går stigen hon brutit upp?
Det är inte alltid kul att liknas med någon annan som nått längre, men jag kan heller inte avbryta mitt sätt att arbeta och tvinga mig på en annan linje. Vem vet. En dag kanske vi båda kan ha jätteroligt tillsammans över en kopp te och skratta åt alltsammans, vi har onekligen saker gemensamt i alla fall.  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post249