KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

Förväntningar.

TankarPosted by Kristin Erséus 2011-05-12 08:59
Tjuvlyssnade lite på två tjejer som satt och pratade vid bordet bredvid igår, i väntan på mitt lunchsällskap. De pratade om sommarplaner och semestrar. Den ena skulle med familjen på semester i september, de skulle visst åka någonstans neråt i Europa. Kreta tror jag att det var. "Men herregud, det kommer ju bara att rusa fram, det är ju snart september liksom!" Sa hon och tog en stor gaffel av sin pasta. Väninnan nickade ivrigt och instämde: "Ja, verkligen!"

Då började jag fundera på tiden däremellan, fram till september. Hela långa härliga sommaren. Räknas inte den? Det gör den säkert. Men ibland känns det lite som att vi går och väntar på något så mycket längre fram att vi glömmer här och nu. Att vi så gärna vill att tiden skall gå snabbare så att vi snart står där med all packning på flygplatsen, alla är glada, och bara några timmar bort väntar en hel härlig vecka på Kreta. Det finns så mycket vackert i livet som man kan försumma p.g.a. förväntan och ett mål längre fram i sikte. Där känner jag igen mig själv. Att sitta och ångra sig över saker man inte tog mer tillvara är förödande och väldigt smärtsamt. Man tror ju att det ska komma fler tillfällen. Ibland gör det inte det. Och tiden får man aldrig tillbaks. Då måste man börja se framåt och ta lärdom av det istället. Det kommer ny tid.

Förväntan. I väntan på. Man kan så lätt bli besviken om det man väntat på inte blir som man förväntat sig. I allt det är det så lätt att missa eller glömma bort att leva i nuet. Jag skall bli bättre på det. Man vet aldrig hur imorgon ser ut.

Förväntningar.

  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post250