KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

Sommar och arbete

Nytt!Posted by Kristin Erséus 2009-07-17 23:56

Nu var det så längesedan jag skrev igen. Tiden bara löper iväg och jag hinner knappt med alla sysslor här hemma. För om det är sol och värme utanför vill jag såklart bara vara ute och de stunder när regnet smattrar på rutan vill jag bara kura i soffan. Det är nämligen så att när det bjuds på lite ledighet (efter en ytterst hektisk termin på högskolan), så är det bara att passa på och njuta. Men fullt så slapp som det låter har jag faktiskt inte haft det, inte hela tiden i alla fall :-) Nedan kommer en liten redovisning på hur senaste tiden varit, rent kreativt.

Vecka 23 var sista veckan i vårt stora profilprojekt på skolan. Jag valde i det projektet att gå en mönsterkurs med tillämpning på tapet. Kursen höll på i hela 10 veckor och var en av de roligaste kurser jag tagit. Detta resulterade i 5 olika tapetmönster. Ni kan se dessa på min hemsida www.kristinerseus.com under fliken "mönster".

Vecka 24 var vår sista skolvecka, det innebar att samla ihop hela årsmaterialet av teckningar, projekt och eget konstnärsmaterial för reflektion. Sedan började ledigheten.

Vecka 25 innebar en del jobb i den butik som jag jobbar extra i, jag tog ledigt de stunder då jag inte jobbade genom att bara träffa vänner och familj.

Vecka 26 bar det av mot skolan igen, frivilligt! :-) Där ställdes staffliet upp i skolans gigantiska ateljé. Färger, penslar och dukar överallt. Tillsammans med en klasskamrat tog vi tips och råd av varandra och bara skapade. Det var befriande! Denna vecka resulterade i tre nästintill färdiga verk.

Sen kom det fina vädret.. då dagarna fylldes med picknickväskor, bikini och veckotidningar. Då tid och rum inte riktigt existerade och då man efter de heta dagarna inser att det redan gått en vecka, men man förstår inte hur.

Nu, vecka 29 började sommararbetet på allvar. Med det menas att mitt extraknäck lånat mig som sommarvikarie på heltid. Dagarna i ända säljs porslin, glas, kastruller och inredningsprytlar till höger och vänster över disk.

På söndag får jag mitt andra tavelkundbesök. Och vips har halva sommarlovet passerat...

Här kommer lite bilder:

Tapetmönstret "Blomgren"

Tapetkollektionsboken "I kulissen"

Ateljén på skolan

10 x 10 cm "Sångfågel"

50 x 70 "Han prövar sina vingar"

100 x 150 Ej namngiven än, inte heller riktigt färdig

  • Comments(1)//blogg.kristinerseus.com/#post28