KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

Efter regn kommer solsken?

TankarPosted by Kristin Erséus 2012-04-09 12:49
Min mamma sa häromdagen att det brukar alltid komma in ett oväder lite så där oväntat när man tror att våren verkligen är på väg. Som att vintern nyser en sista gång innan solen får plats att på riktigt värma upp och skina på oss.

Jag började då att tänka på att det är så med väldigt mycket i livet. Att allt flyter på, man känner hopp om framtiden och då. Pang och attjooo.
Sen efter ett litet tag så blir man överraskad igen av något fint och positivt. Men varför måste det alltid vara så?

En vän sa till mig en gång att hon väntade på en smäll. Eftersom att hon alltid haft sådant flyt. Utbildning, arbete, kärlek, boende och familj. Hon berättade att hon var rädd. När kommer smällen? Frågade hon mig.
Två veckor senare kom den.

Ibland kan man tro att livet spelar ett litet spratt med en. Som att varje liv måste bestå av lika delar lycka, sorg, glädje och olycka. Kanske är det så att om vi är beredda på maximal lycka så måste vi även ta maximal olycka. Och kanske är det då som man verkligen lever fullt ut?

Idag öser både regn och snö ner från skyn. Innanför väggarna är det tyst och stilla. Inuti mig finns ett hopp.  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post423