KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

Kärleken.

TankarPosted by Kristin Erséus 2012-06-15 00:27
"Hej kärleken" sa alltid en pappa när han hämtade sin flicka på förskolan där jag arbetade för massor av år sedan. Jag tänkte då att så ska jag också säga till mina barn. Jag tyckte att det lät så mysigt. Som att den lilla barnakroppen är fullproppad med kärlek, vilket ju är så sant. Barn är så rena och ärliga. Så oförstörda. Och älskade.

Jag tror att den äkta kärleken är bara ren. Inte farlig. Inte ondskefull. Inte falsk. Äkta kärlek ges, utan att kräva något tillbaks. Äkta kärlek håller aldrig fast, den släpper fri. Äkta kärlek fördjupas om den får utrymme och näring. Äkta kärlek är respektfull.

Men jag tror att man måste förstå vad äkta kärlek är för att kunna hantera den. Man måste ha fått känna den när man var liten. Annars kan man varken ge eller ta emot den som vuxen.

Jag undrar om kärleken lätt förväxlas med förälskelse och åtrå, om den förknippas ihop med handlingar och gåvor? Det uppstår då förväntningar. Förälskelser varar ju inte för evigt. Besvikelser tar över och känslorna tar slut.


  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post436