KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

Svin-influensa

KristinPosted by Kristin Erséus 2013-02-08 12:36

Det har varit en riktigt jobbig vecka. För att måndagen handlade om att ignorera värken som kom smygandes från ryggen, ner i benen och ut i armarna. För att den dagen bara innehöll detta, och nysattacker som fick mitt skelett att frysa. Ja, jag frös in i benet. Allra längst därinne. Det är bara en förkylning sa jag till pappa i telefonen, men en röst i mitt huvud sa något annat: Ge dig, det är ju influensa du fått .punkt

Mycket riktigt, det var ingen vanlig förkylning. Det var en (nästintill sömnlös) natt med alvedon-intagande, mardröms-drömmande och badande i egen svett under ett täcke som skaver.

Hursomhelst, så vet jag inte om jag ska tacka mina huskurer eller mitt immunförsvar för att jag idag, fredag, känner mig nästan helt frisk. Helt otroligt. I tisdags morse hade jag faktiskt panik. Jag hade ångest och panik och frossa. För att jag, senast jag hade influensa, var sjuk i fyra veckor. Jag såg liksom dessa fyra veckor framför mig. Ja, jag får nästan panik när jag tänker på det nu med. Fastän både feber och värk är borta sedan igår.

Sen, förutom att det är så tråkigt att vara sjuk, hemma och helt allena, så fungerar min kropp i ren sömnstrejk när den har feber i sig. Så både dagar och nätter fylls av rullande tummar, flackande blick och ett hysteriskt streamande på alla medier jag kan hitta. Det är som att medan kroppen bryter ner och tar hand om angripande ont, ja då måste jag vara vaken under tiden. Mysko.
Och så har det alltid varit.

När jag var liten och hade influensa, då hade ju nästan alltid mina syskon det också, samtidigt. Då minns jag att de sov och jag lekte. Jag kommer ihåg att jag tyckte att de var så tråkiga som bara sov och sov och sov när jag ville ha dem som lekkamrater.

Igår sa de på nyheterna att influensan angripit ofantligt många just denna veckan. Usch, för denna influensa! Svin-influensa!
  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post483