KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

Då fick jag nog.

KristinPosted by Kristin Erséus 2013-02-19 16:02
Hej.
Kristin heter jag och jag är inte någon säljare. Det ska Gudarna veta. Oh nej. Istället för att sälja in så säger jag: "Nej men inte behöver du väl en sån?" "Fundera du ett tag och återkom!" "Det ska ju kännas bra när man handlar".

I tysthet hoppas jag i hela kroppen att de ska återkomma. För att jag ju var så ödmjuk och känslig och snäll.
Men de gör ju inte det. Oftast.

Andra gången som jag ställde ut på Formex tog jag en runda för att ragga tänkbara och möjliga samarbetspartners. Hela min utstrålning bad så hemskt mycket om ursäkt för att jag upptog all deras tid... Jo, så var det. Det var så jag gjorde. Apdumt!
Reaktionen blev ju helt enkelt som väntat. De dissade mig med spydiga kommentarer, skakanden på huvudena och synade mig från hårfäste ända ner till hälarna. Hela mitt väsen mådde som man förväntar sig; Tilltryckt och minst i världen.

Då mötte jag en av jordens okänsligaste affärskvinnor i mässans gångar, när jag stannade henne med ett "hej" sa hon: "Vi har sålt jättedåligt av din design" Sen tittade hon på sina efterföljande butiksbiträden och lade till: "Eller hur?! Visst har vi?!" Varav de tittade förskräckt på henne och tvekade innan de svarade att de hade nog det, ja... Då hon åter tittade på mig och sa: "Precis, så vi kommer inte att fortsätta sälja dina grejer, det förstår du väl?!"

Ni kan ju själva tänka er hur det är att höra någonting sådant efter att man förminskat sig själv hos tillverkare och producenter.
Jag tror inte ens att jag svarade.

Väl tillbaka i montern tog jag ett djupt andetag och svalde ner en klump i bröstet. Sen sa jag till min kollega: "Jag behöver inga fler bitchar nu. Nu ska jag vara min egen bitch!"

Så blev det. Nu tar jag ingen mer skit. Eller ja, jag hör ju den ibland. Men den påverkar mig inte så som förr. Jag har bestämt mig att den enda som får kritisera mig själv är jag själv och ingen annan.

Och detta blev födelsen till mitt nya projekt... :-)
  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post485