KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

Jag dog inte, bara nästan död.

KristinPosted by Kristin Erséus 2014-09-18 17:16

Det där med att tiden läker sår kanske inte stämmer på alla områden. Men. På årsdagen, alltså exakt 12 månader efter upptäckten av dubbelgångaren av mitt mönster Stickat (numera Originalet stickat), var det något stort och obehagligt tungt svart mörker som lyfte från min kropp och befriade mig. Äntligen!

På allvar hade jag börjat se mig om efter andra jobb, funderat på att säga upp studion och klä av mig min entreprenörsdräkt och anse mig själv som något annat än designer och skapare. För glädjen i just allt det där var som bortblåst.

Nu är jag glad att jag väntade ut tiden. Att jag tog den där semestern och drog bort ifrån allt. Jag glömde t.o.m bort vad min yrkesroll var för ett ögonblick. Jag var bara Kristin i tre veckor (i ett tropiskt Sverige), utan att ens tänka på Kerstin:Design eller på vad som hände i augusti förra året.

För er som undrat, och fortfarande frågar om hur det gått. Så är läget oförändrat med en tystnad (från deras håll) som avslut. Dubbelgångaren har reats ut hos kedjan. Och jag fortsätter producera produkter med mitt mönster.
(De erbjöd mig att skapa ett nytt mönster till dem för ca 15 000 kr i arvode för att stryka ett streck över det som hänt, vilket jag sade blankt nej till (!) Så de skulle titta på andra lösningar, men återkom aldrig).

I 12 månader mådde jag fruktansvärt dåligt i min arbetsposition (vilket påverkade mig även privat, såklart), att fightas och fäktas utan respons och skrika utan luft är så energikrävande och frustrerande. Jag fick enorm hjälp utifrån, men det var MIN strid. I den var jag ensam. Och den behövde jag ta mig igenom själv.

Hur otroligt det än låter så är jag tacksam för att jag fick möta motgång så "tidigt" i mitt företagande, jag lärde mig så väldigt mycket. Och allt jag betalade i kraft har kommit tillbaka i form av inspiration och glädje i det mesta jag företar mig i Kerstin:Design. Men självklart vill jag aldrig behöva gå igenom samma sak igen. Och jag hoppas att ingen annan behöver uppleva det heller. De tog mer ifrån mig än bara det där året av mitt liv och jag kommer för alltid att ogilla dem för det.

Idag har jag inspiration till 1000 och massor av motivation igen till att skapa. Varje gång jag kommer till min studio så fylls jag av ett välbehag. Arbetsvardagen kan jag längta till och har svårt att sluta jobba efter åtta timmar.

Jag kommer att fortsätta skapa, det är mitt kall och i det finns min passion och glädje. Yttre faktorer kan lura mig bort från det i korta perioder. Men jag kommer alltid tillbaka igen.

Vi kommer alla att möta motgångar i livet, och kanske är det som klyschan säger: "Tiden läker sår" och "Det som inte dödar, det härdar"  • Comments(0)//blogg.kristinerseus.com/#post522