KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

En dag söderöver.

UppdragPosted by Kristin Erséus 2011-07-08 00:45

I morse drog jag till Malmö för att försöka sälja in kerstin: i några butiker och strosa på gator och torg just för att det är sommar och lite semester. Jag tror att jag blev lite kär. Vilken mysig stad! Där hade jag kunnat bo.

Nu ska jag placera en påse is i magen och vänta ut semestertiderna och besked från butikerna. Och jag måste förstå att tiden nu är svår. Och jag har ju tänkt att åka dit igen.

När jag kom hem till min lägenhet såg jag att något inte alls stämde. Någon hade visst varit där?! Jag blev iskall och rädd. Ropade "hallå?" och gick in. Det visade sig att elektrikern varit där och satt in fler eluttag samt bänkbelysning i köket medan jag var borta. Snyggt och mycket praktiskt.

Igår när jag plockade fram alla mina gamla loppisramar som jag fyndat genom åren, trillade det ut ett papper som suttit i en av dem.

Så här stod det:

RISKER
Att skratta är att riskera att verka löjlig.
Att gråta är att riskera att verka sentimental.
Att sträcka ut handen mot en annan människa är att riskera att bli involverad.
Att uttrycka känslor är att riskera att visa upp sitt rätta jag.
Att lägga fram sina ideal, sina drömmar inför en publik är att riskera att förlora dem.
Att älska är att riskera att inte bli älskad tillbaka.
Att leva är att riskera att dö.
Att hoppas är att riskera att bli förtvivlad.
Att försöka är att riskera att misslyckas.

Men risker måste tas, för den största risken man kan ta i livet är att inte ta några risker alls. En människa som inte riskerar någonting, gör ingenting, har ingenting och är ingenting. Hon kanske undviker lidande och sorg, men hon kan inte lära, kämpa, förändras, växa, älska eller leva. Kedjad av sina säkerhetsföreskrifter blir hon en slav. Hon har förverkat sin frihet. Bara en människa som tar risker är fri.


  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Veronika 2011-07-08 18:22

Tänkvärt :)