KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

Making of...

kerstin:Posted by Kristin Erséus 2011-08-23 19:47
Skapar en ny mönsterkollektion som heter "Älskarinnor". Den består just nu utav bilder som jag fotat ur filmtidningar från fyrtiotalet. Jag har försökt plocka ut de s.k. godbitarna som passar in på temat. Satt ihop dem, vinklat dem så att de samspelar mot och åt varandra i små historier. Historierna är för åskådarna (dig) att hitta på. Den kan vara oändlig och den kan vara kort.
Idén till mönstret kom till mig när jag bläddrade i tidningarna. Bilderna inspirerade mig nog helt enkelt..

Kollektionen består av tre mönster med olika färgställningar. Tanken är att man skall kunna bygga på mönstret och låta det växa och bli "mer" så mycket mer som man själv vill. Det låter kanske krångligt, men jag lovar att visa er inom kort!


Här är grundrapporten som jag sedan provar stort. När man tar upp det stort kan man se om mönstret "lutar" åt ett eller annat håll. Viktigt för en tapet att mönstret upplevs rakt och balanserat. Därefter tittar jag på de "utmärkande" objekten i mönstret som sticker ut mer än andra. Funderar om jag vill att de skall sticka ut, eller om jag vill att något annat skall bli tydligare. Med hjälp av överstrykningspennor gör jag delarna mer eller mindre tydliga och därefter ändrar jag i min grundrapport. Testar stort igen och så håller jag på så tills jag är nöjd.
  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kristin Erséus 2011-08-24 13:27

Tack Å, har också en sådan känsla i magen. Eller. Jag HADE en sådan känsla i magen. Nu sitter jag lite fast. Men skall bara räkna ut ekvationen och sedan ta nya tag. Snart sitter den på monterväggen. Tillsammans med ljuv musik och doft av nybryggt kaffe! Längtar!

Posted by Å 2011-08-23 23:17

Fick en sån härlig magkänsla. Det kommer bli så bra o snyggt. En vill ha tapet:) Kan inte vänta;) Vill se nu! Kramar