KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

Just nu.

UppdragPosted by Kristin Erséus 2012-02-05 21:50

Det kommer perioder då jag som egenföretagare ligger sömnlös om nätterna. Tankarna snurrar, planer smids och jag famlar efter något som kan kännas lite tryggt och skönt. Men sådant är svårt att finna när jag sitter i den lilla ekan som jag själv rott ut ifrån land.

Och så kommer det dagar då det känns som att den lilla ekan fått vingar och istället för att gunga på ett oroligt hav så svävar jag högt och svindlande bland molnen.

Jag antar att det är just därför som jag befinner mig i min lilla eka. Jag kan aldrig veta hur morgondagen ser ut och alla överraskningar kan komma och ta mig både uppåt och neråt. Det är nog det som är tjusningen. Både läskigt och kittlande på samma gång.

Om ekan hamnar uppå en strand en dag så kommer jag att stiga ur, känna sanden under mina tår och ta den semester som jag behöver. Och sen. Sen kommer jag att putta ut ekan igen.

För en månad sedan fick jag ett uppdrag. Att designa och tillverka inbjudningskorten till ett bröllop. Det är inte första gången jag fått den stora äran att göra denna typ av arbete. Det roliga i det är att man, utan att i vissa fall känna brudparet, får en unik möjlighet att lyfta fram personligheter och karaktärer som paren har. Delvis med hjälp av ledord.
Paren är med under processens gång, protesterar, godkänner, skakar på huvudena eller nickar. Det är en av de roligaste utmaningar som mitt jobb innebär. Att lära känna, känna av och förstå kunden samt deras önskningar och förhoppningar om resultatet.

Nu är detta uppdraget slutfört, paret har fått sina kort, bilder och filer. Som vanligt känns det tomt och lite sorgligt att avsluta ett projekt. Men också väldigt skönt att lämna när alla är nöjda och glada och nya spännande utmaningar och projekt är igång.

Just nu är ekan ute på ett stormigt hav. Jag är både förväntansfull och rädd. Det händer mycket i kerstin:design och det är bara att hänga med. Jag gillar det.


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.