KRISTIN om livet och att driva eget.

KRISTIN om livet och att driva eget.

"Jag stickar på mitt sätt"

Kerstin:DesignPosted by Kristin Erséus 2014-01-15 16:00

Formex är i full gång och just idag ångrar jag lite att jag inte står i en monter och tar emot glada mässbesökare. Imorgon får jag i alla fall en smak av det hela när jag åker dit som besökare för första gången.

Ska nu försöka summera år 2013 i Kerstin:Design. Året började bra med mässan (Formex) som drog in flera nya återförsäljare, vår monter och jag själv fick 2 sec of fame när Rapport på SVT stannade till utanför montern med sin kamera.

Vi blev, under mässan, bestulna på ett glasunderlägg och ett grönt äpple (rekvisita för "The big apple" New York-kollektionen). Hoppas det smakade :-)
På mässan presenterades de nya produkterna av mönstret "Stickat" som ni ser här ovanför. Nyheterna bestod av Babylakan i skön bomull och brickor i olika storlekar. Tänkte att det passade bra eftersom den svartvita trenden verkade hålla i sig ett tag till.

Januari och februari förvånade med mycket trafik i webbutiken, så till den grad att jag undrade om julen var framskjuten till mars. Väldigt roligt såklart.

Efter Formex tog jag ett litet designbreak och plockade fram penslar och färger istället. Det blev några tavlor. Studion fyllde ett år och jag höll vernissage och butiköppet i maj. Sommaren fortlöp och var sådär härligt varm och skön. Kerstin:Design stod på paus ett par veckor tills Formex #2 skulle förberedas. Bilen blev fullpackad och med mig hade jag min mamma. Under mässan fick jag ett tråkigt besked. Mitt mönster "Stickat" hade fått en dubbelgångare på marknaden. De resterande dagarna blev inte som jag hade tänkt mig och sen började en process som skulle bli tuffare än jag trott. Det är skamligt att systemet utnyttjas så som det gör. Unga designers, som med relativt nystartade företag, kämpar sig fram och blir kopierade och nertryckta av de stora jättarna.
Attityden i bemötandet man får är skrämmande: Vi kan göra så här, ni kan inte hindra oss!

Jag önskar att jag kunde förhindra den här typen av agerande framöver så att de som drabbas i framtiden kan få hjälp på direkten.

I mitten av november öppnade Liseberg upp för julen och på plats från dag ett fanns Kerstin:Design tillsammans med Marie Olofsson Produktdesign med gemensam julbutik i Designtornet. Det blev en blöt säsong då det tycktes vilja regna varje dag och med den milda temperatur som man omgavs av gav ingen julstämning direkt. Men uppe i tornet försökte Marie och jag vårt bästa med att hålla julstämningen på topp. Vi avslutade passen med uppvärmd god glögg. Mums.
Eftersom Liseberg för första gången hade öppet ända till nyår så blev det också avslutet för Kerstin:Design i år 2013.

Nu efter 2 veckor av ledighet startar 2014, ett år jag ser mycket framemot!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.